Om EDCS

Verksamhetsledare/jämställdhetsutvecklare

EDCS är en utvecklings- och kunskapsorganisation som arbetar för en jämställd och socialt hållbar utveckling. Målet är att vara en självklar samarbetspart för genomförande av arbetet med demokratiutveckling och hållbarhet inom Västra Götaland. Arbetet har sin bas i ett normkritiskt jämställdhetsarbete, som förebygger diskriminering, synliggör olika gruppers perspektiv och skapar förutsättningar för reell delaktighet genom medskapande. 

EDCS söker nu en verksamhetsledare/jämställdhetsutvecklare som vill vara med och utveckla jämställdhets- och antidiskrimineringsarbetet inom näringsliv, offentlighet och civilsamhälle.

Som verksamhetsledare ansvarar du för utveckling av EDCS verksamhet inom det breda området social hållbarhet. Du har även personal- och resultatansvar. I uppdraget ligger att vara länken mellan anställda, finansiärer, styrelse och medlemmar.

Arbetet som verksamhetsledare kombineras med rollen som jämställdhetsutvecklare. Det betyder att du förväntas kunna planera och genomföra utbildningar, driva utvecklingsprocesser med genus och jämställdhet som verktyg och utgöra stöd för att integrera jämställdhet och antidiskriminering hos företag, organisationer, kommuner och den civila sektorn. Tillsammans med övriga medarbetare och styrelsen kommer du kontinuerligt att driva arbetet med metodutveckling.

I rollen som verksamhetsledare/jämställdhetsutvecklare behöver du ha genusvetenskaplig kompetens och förmåga att skapa struktur i det dagliga arbetet samt trivas med administrativa uppgifter.

Kvalifikationer

  • För uppdraget relevant akademisk utbildning
  • Erfarenhet av att leda arbete med att integrera jämställdhet i organisationer och företag.
  • Vana av att arbeta med jämställdhet ur ett intersektionellt och normkritiskt perspektiv.
  • Vana av att utbilda och leda workshops och processer.
  • Erfarenhet av att driva och leda projekt med flera intressenter.
  • Erfarenhet av budget- och ekonomiarbete samt administration.
  • God kännedom om möjligheter till projektfinansiering.
  • Erfarenhet av att sköta kontakter med finansiärer och samverkanspartners.
  • Dokumenterat god förmåga att kommunicera såväl skriftligt som verbalt.

Tjänsten, som kan innebära oregelbundna arbetstider, är placerad på vårt kontor i Skövde, men resor, såväl inom som utanför Västra Götalandsregionen, ingår. Körkort är därför ett krav och tillgång till bil är önskvärd.

EDCS arbetar som ett team och har gemensam värdegrund och arbetsmetodik som bas för verksamheten. Våra uppdrag varierar och det är viktigt att du är beredd på att vara flexibel och arbeta med flera uppdrag parallellt.

Anställningsform: tills vidare, 100 procent.

Ansökas skickas till: EDCS, Box 133, 541 23 SKÖVDE

Sista ansökningsdag: 2020-11-02

Frågor om tjänsten besvaras av Anders Ebbesson, anders.ebbesson@personaleffekt.nu